Recensie: Wat rood was

wat rood was

Wat Rood Was is de debuut roman van Rosie Price. Wanneer je denkt dat het me-too discussies een beetje beginnen af te zwakken, wordt je toch weer verrast door de directheid over dit onderwerp waarmee dit boek je om de oren slaat.

Het boek begint met een bijzondere ontmoeting tussen twee studenten, op dit moment nog de naïeve Kate Quailie en een uit welgestelde familie komende Max Rippon. Wanneer Max bij Kate aanklopt bij haar studentenkamer, zichzelf buitengesloten in alleen maar een handdoek verwacht je dat dit misschien meer zou kunnen worden dan alleen vriendschap. Maar beiden houden het op afstand maar groeien in vriendschap steeds meer naar elkaar toe. Gedurende het gehele boek vraag je je af, zit hier niet meer achter?

Helaas zal hun vriendschap echter alleen een vriendschap blijven wanneer in de zomer, bij een tuinfeest in Max zijn ouderlijk huis iets verschrikkelijks gebeurt. Kate wordt het slachtoffer van een incident wat de loop van haar leven zal veranderen. En daarbij de familie Rippon. Want hoe ga je verder als je verkracht wordt door een familielid van je beste vriend?

“Op dat moment deed ze haar ogen dicht, het moment dat haar gedachten niet meer van haar waren en ze zichzelf uit haar lichaam voelde verdwijnen. Buitengesloten, dichtgeslagen.”

Ik zelf vind het verfrissend om te lezen, ook al is het een beladen onderwerp. Het onderwerp verkrachting wordt rauw samengevat en zorgt gedurende het gehele boek voor een enorm spanningsveld. Zowel tussen vriendschap als verwerking en hoe reageer je als je je belager weer onder ogen zou komen? Of hoe ga je een nieuwe relatie aan met de pijn nog vers in je geheugen?

Rosie Price legt niet alleen de nadruk op de verkrachting maar geeft je ook een kijkje in het leven van de verkrachter, van slachtoffers en wat de impact is op de omgeving. Ik vond het een indrukwekkend boek en ben benieuwd wat Price nog meer uit gaat brengen!

Gepubliceerd door

blogvaneenmuts

Omdat mijn vriend mij vaak een muts noemt vanwege de velen boeken die ik lees en de plantjes die ik verzorg op mijn studentenkamertje, kreeg mijn blog de toepasselijke titel: Blog van een muts. Hier lees je dus van alles over het leven van een muts!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.